NOVICE

Novičke

Image

Žan Kranjec olimpijski podprvak v veleslalomu

Alpski smučar Žan Kranjec je poskrbel za šesto odličje v olimpijski reprezentanci Slovenije na največjem športnem dogodku v Pekingu! Devetindvajsetletni slovenski alpski smučar je vrhunsko odpeljal finalno vožnjo, do svojega prvega odličja na največjih tekmovanjih pa se je zavihtel z osmega mesta po prvi vožnji.

Image

OKS in STO tudi na olimpijskih igrah 2022 s skupnimi aktivnostmi za povečanje prepoznavnosti Slovenije

Krovna slovenska športna (Olimpijski komite Slovenije - OKS) in turistična organizacija (Slovenska turistična organizacija - STO) sta se po olimpijskih igrah v Tokiu povezali tudi pri promociji slovenskega športa in turizma ter znamke I feel Slovenia v okviru olimpijskih iger v Pekingu.

Image

Timi Zajc poskrbel za slovenski izid dneva v Pekingu

Slovenska ekspedicija se je na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu spogledovala s šesto kolajno, za najboljši dosežek na posamični tekmi v smučarskih skokih na veliki skakalnici pa je poskrbel Timi Zajc, ki je zasedel šesto mesto. Po prvi seriji je bil celo na tretjem, a se mu finalni nastop ni posrečil.

Image

Ilke Štuhec ne bo na štartu superveleslaloma na OI Peking 2022

Pred nami je sedmi tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Pekingu, ki bo prinesel nove priložnosti za odličja in dobre uvrstitve naših olimpijcev. Dan se bo začel z alpskim smučanjem, kjer bo na štartu superveleslaloma edina slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni. Zastavonoša Ilka Štuhec bo jutrišnjo tekmo zaradi bolečin v hrbtu spustila. Njena ekipa je tako osredotočena, da olimpijko pripravi na štart smuka, ki bo na sporedu v torek, 15.2.2022.

Image

Desetinka Slokarjevo ločila od kolajne

Na olimpijskih igrah v Pekingu je zaključen šesti dan. Ta je slovenski olimpijski reprezentanci Peking 2022 prinesel tri nastope. Na slalomski tekmi je smučarko Andrejo Slokar zgolj desetinka ločila od skoka na zmagovalni oder.

Image

Po petih dneh pet kolajn za Slovenijo

Peti dan zimskih olimpijskih iger v Pekingu se je bera slovenskih medalj povečala na pet. Prispevala sta jih deskar Tim Mastnak z drugim ter deskarka Gloria Kotnik s tretjim mestom v paralelnem veleslalomu. Visoka pričakovanja je imela tudi smučarska tekačica Anamarija Lampič, a se ji ni uspelo prebiti v finale sprinterske preizkušnje.

Image

IMAMO TO! IMAMO DVE OLIMPIJSKI KOLAJNI!

ZLAT DAN ZA SLOVENSKO OLIMPIJSKO REPREZENTANCO V PEKINGU! Urša Bogataj in Nika Križnar sta poskrbeli za fantastičen prvi dan na olimpijskih igrah v kitajskem Pekingu.

Image

Ogenj je prižgan, Kranjska Gora je odeta v olimpijske barve

Le nekaj ur zatem, ko je olimpijski ogenj zagorel v Ptičjem gnezdu, enem najlepših olimpijskih stadionov, se je v olimpijske barve odela tudi Kranjska Gora. Navijaška energija, stisnjene pesti in čustva ob napetih trenutkih v boju za 109 kompletov medalj, bodo zaznamovala naslednjih 16 dni olimpijskega dogajanja.

Image

Žan Košir nazaj v olimpijski vas!

Olimpijec Žan Košir je zapustil izolacijski hotel in se vrnil v olimpijsko vas! Vesel in dobre volje se je pred slabo uro v olimpijsko vas Zhangjiakou vselil trikratni dobitnik olimpijske kolajne, Žan Košir. Po 10 dneh izolacije je tako danes ponovno med preostalimi člani olimpijske reprezentance Slovenije in se že pripravlja na jutrišnji prvi uradni trening.

Image

Olimpijski ogenj bo v petek zagorel tudi v Kranjski Gori

V petek, 4. februarja, se ob 18. uri po slovenskem času olimpijske igre začenjajo tudi v Kranjski Gori. Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju s Turizmom Kranjska Gora, Smučarsko zvezo Slovenije in nacionalnim radiem Val 202, pripravlja Olimpijski festival Peking 2022.

Image

Uspešen dan za slovensko olimpijsko reprezentanco

Slovenski olimpijci so danes opravili s prvimi uradnimi treningi in medijskimi obveznostmi. Vsi člani reprezentance, ki so trenutno tukaj (manjkata le še Kranjec in Vrhovnik) so se predstavili medijem in razkrili svoje občutke pred prihajajočimi tekmovanji. Nekateri so na prizoriščih že dlje časa, spet drugi, Štuhec, Ferk, Štante, Klemenčič in Dvornik so v olimpijsko vas prispeli danes popoldne. Vsi so uspešno prestale vse PCR teste in se že mirno pripravljajo na jutrišnjo otvoritev in prve uradne treninge.

Image

Smučarske skakalke prispele v olimpijsko vas Zhangjiakou

Že vseljenim slovenskim olimpijcem so se danes pridružile tudi smučarske skakalke. V popoldanskih urah so na prizorišče olimpijskih iger prispele vedno nasmejane smučarske skakalke. Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj in Špela Rogelj so ene izmed zadnjih slovenskih športnic, ki so pripotovale v Peking. Dekleta jutri čaka že prvi uradni trening, v soboto 5. februarja pa tekma na normalni skakalnici.

Image

Javni natečaj »Plakat olimpijskih in paralimpijskih iger Peking 2022«

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez skupaj z velikim sponzorjem olimpijske reprezentance Slovenije, Europlakatom, ter v sodelovanju z Zvezo za šport invalidov Slovenije – Slovenskim paralimpijskim komitejem in Veleposlaništvom Ljudske Republike Kitajske, objavlja javni natečaj za olimpijski veleplakat (jumbo plakat).

Image

Rok Marguč in Ilka Štuhec na čelu slovenske olimpijske reprezentance

Vstopili smo v kitajsko leto tigra in prvi dan letošnjega februarja. Olimpijskega meseca. Čez natanko tri dni se bodo na ikonični stadion Ptičje gnezdo (t.i. Birds nest) sprehodili najboljši zimski športniki in športnice sveta. Slavnostna otvoritev velja za enega najbolj spektakularnih dogodkov na svetu ter tistega, ki se ga olimpijci najbolj veselijo. Žal je pandemija koronavirusa tudi temu dogodku odvzela čar množice ljudi, ki so v preteklosti plačali visoke vsote denarja, da so lahko svoje junake spremljali na t.i. mimohodu olimpijskih reprezentanc. Tako bo letošnji dogodek omejen za množice, udeležili se ga bodo lahko le kitajski prebivalci, ki so polno cepljeni in tudi ti v omejenem številu.

Image

Novi koronavirus preprečil olimpijski nastop Martinu Čatru

Za manjši del olimpijske reprezentance Slovenije je nekaj mirnejših dni na prizorišču olimpijskih iger. Obe vasi v katerih bodo bivali slovenski olimpijci se počasi polnita. V hribovitem delu Zhangjiakou ter nižjem predelu Yanqing je vse pripravljeno na začetek največjega športnega dogodka. Tudi vodstvo slovenske odprave je v nizkem štartu saj se bodo z jutrišnjim dnem v spodnjo vas naselili alpski smučarji, v hriboviti del pa prihaja del deskarske ekipe. Žal na letalu za Peking ne bo alpskega smučarja Martina Čatra, ki je bil danes zjutraj po slovenskem času, na PCR testu pozitiven na koronavirus. Tako je njegov olimpijski nastop na Kitajskem izgubljen.

Image

Prvi pozitivni primer koronavirusa v olimpijski reprezentanci Slovenije

Včeraj je v olimpijsko vas v Zhangjiakou na Kitajskem prispel manjši del slovenske olimpijske reprezentance. Med potniki je bil tudi olimpijec Žan Košir, ki je z delom ekipe srečno prispel na prizorišče olimpijskih iger.

Image

Pismo Veleposlaništva RS na Kitajskem članom olimpijske reprezentance

V Peking so prispeli prvi slovenski športniki, ki z veliko nestrpnostjo odštevajo dneve do začetka olimpijskih iger. Na njih jim je s posebnim pismom dobrodošlice veliko sreče zaželelo tudi Veleposlaništvo RS na Kitajskem.

Image

Prvi slovenski olimpijci že prispeli v olimpijsko vas

Po pestrem prvem dnevu na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pekingu je v olimpijsko vas Zhangjiakou prispela ekipa tekačev in tekačic na snegu. 14 oseb, med katerimi je sedem športnikov in športnic, se je danes popoldne po lokalnem času, vselilo v prostore slovenske stavbe.

Image

Imamo to! Peking prihajamo!

Zimska olimpijska kampanja »Imamo to! Peking prihajamo!« je nadaljevanje zelo uspešne kampanje »Imamo to! Imamo Tokio!«, ki jo Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS-ZŠZ), pripravil za olimpijske igre v Tokiu in je bila najbolj prepoznavna olimpijska kampanja OKS do sedaj, prejela pa je tudi prestižno SPORTO nagrado.

Image

Nosilca slovenske zastave OI Peking 2022

IMAMO TO. IMAMO JU! ZASTAVONOŠI OI Peking 2022! Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije se je odločilo, da bo prvič v zgodovini zimskih olimpijskih iger ta čast pripadla alpski smučarki Ilki Štuhec in deskarju na snegu Žanu Koširju.

Image

Imamo to. Imamo olimpijsko reprezentanco!

Na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februar bo nastopilo 41 slovenskih športnikov. Odpravo je torkovi seji na Brdu pri Kranju potrdil Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije - Združenja športnih zvez.

Image

Bach: OI v Pekingu bodo uspešne in varne

Predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Nemec Thomas Bach je v intervjuju za Welt am Sonntag še enkrat zagotovil, da bodo zimske olimpijske igre prihodnji mesec v Pekingu uspešne in varne. "Koronska politika na Kitajskem pomeni, da ni covida-19, kar pomeni, da je zelo, zelo dosledna," je izpostavil Bach. To zagotavlja izvedbo OI.

Image

Predsednik Pahor je sprejel veleposlanika Ljudske republike Kitajske Wanga Shunqina

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je danes, 5. januarja 2022, na pogovor sprejel veleposlanika Ljudske republike Kitajske Wanga Shunqina.

Image

Hokejistov Lige NHL ne bo na OI v Pekingu

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je v današnji izjavi za javnost sporočilo, da igralcev iz najmočnejšega hokejskega tekmovanja na svetu ne bo na zimskih olimpijskih igrah februarja 2022 v Pekingu.

Image

Uspešno pričeli prvo etapo Misije: Triglavski ledenik v Peking

V petek smo iz Ljubljane pospremili ekipo, ki se podaja na pot Misije: Triglavski ledenik v Peking, projekta ki se zavzema za trajnostni razvoj in ga pripravljata Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez in Pivovarna Laško Union.

Image

MOK ne razmišlja o prestavitvi zimskih OI v Pekingu

Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne razmišlja o prestavitvi zimskih olimpijskih iger, ki so na programu februarja prihodnje leto v Pekingu. To je po prvem dnevu seje izvršnega odbora Moka potrdil Juan Antonio Samaranch mlajši, ki vodi koordinacijsko komisijo za OI na Kitajskem.

Image

OKS in Pivovarna Laško Union s skupno kampanjo ozaveščata o pomenu izginjanja ledenikov za življenje in zimske športe

Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez (OKS) s svojim dolgoletnim partnerjem Pivovarno Laško Union (PLU) pričenja komunikacijsko kampanjo »Misija: Triglavski ledenik v Peking«. Gre za večmesečno ozaveščevalno kampanjo, s katero bosta v sodelovanju s partnerji javnosti približala problematiko izginjanja alpskih ledenikov in ozaveščala o posledicah globalnega segrevanja ozračja za življenje in zimske športe.

Image

Omikron za olimpijske igre predstavlja določen izziv

Kitajska je danes opozorila, da bi lahko nova različica novega koronavirusa omikron predstavljala določen izziv za prihajajoče zimske olimpijske igre v Pekingu, sama izvedba teh pa ni ogrožena, poudarjajo kitajske oblasti po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Olimpijske igre se bodo začele 4. februarja prihodnje leto.

Image

Med OI v Pekingu zapolnjena le petina tribun

Med zimskimi olimpijskimi igrami februarja prihodnje leto v Pekingu bo zaradi bojazni pred širjenjem okužb s covidom-19 zapolnjena le petina tribun, poročajo kitajski mediji. Le izjemoma jih bo ponekod nekaj več, povzema navedbe francoska tiskovna agencija AFP.

Image

Sto dni do olimpijskih iger v Pekingu

Natanko 100 dni je še do začetka zimskih olimpijskih iger, ki jih bo med 4. in 20. februarjem 2022 organiziral Peking. Kitajska prestolnica bo postala prva z organizacijo tako poletnih (2008) kot zimskih OI, dobre tri mesece pred dogodkom pa je država gostiteljica zunaj svojih meja tarča kritik ustanov, ki se ukvarjajo s človekovimi pravicami.

Image

Pekinški ogenj bo v Olimpiji zagorel brez gledalcev

Olimpijski ogenj bodo v antični Olimpiji zaradi koronske pandemije vnovič prižgali na praznem stadionu. V ponedeljek bodo slovesno prižgali plamenico, v torek pa bodo ogenj predali organizatorjem, da bo začel potovanje proti Pekingu, gostitelju zimskih olimpijskih iger. Zimske igre bodo od 4. do 20. februarja 2022.

Image

Olimpijske igre v Pekingu brez tujih gledalcev

Med zimskimi olimpijskimi in paralimpijskimi igrami v Pekingu prihodnje leto zaradi pandemije novega koronavirusa ne bo gledalcev izven Kitajske, so sporočili iz Mednarodnega olimpijskega komiteja (MOK), ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Image

Jernej Damjan bo strokovni koordinator olimpijske reprezentance Slovenije Peking 2022

Na predlog in pobudo Smučarske zveze Slovenije, ki je predlagala Jerneja Damjana za strokovnega koordinatorja olimpijske reprezentance Slovenije Peking 2022 je o zadevi odločal Izvršni odbor Olimpijskega komiteja Slovenije.

Image

Tomaž Barada bo vodja slovenske olimpijske reprezentance v Pekingu

Izvršni odbor (IO) Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS) je na seji v Ljubljani Tomaža Barado, predsednika strokovnega sveta OKS za vrhunski šport, imenoval za vodjo reprezentance na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu od 4. do 20. februarja prihodnje leto.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji