IMAMO TO! IMAMO DVE OLIMPIJSKI KOLAJNI!

IMAMO TO! IMAMO DVE OLIMPIJSKI KOLAJNI!
ZLAT DAN ZA SLOVENSKO OLIMPIJSKO REPREZENTANCO V PEKINGU! Urša Bogataj in Nika Križnar sta poskrbeli za fantastičen prvi dan na olimpijskih igrah v kitajskem Pekingu.

Že prvi tekmovalni dan je Urša Bogataj poskrbela, da se je Slovenija zavihtela na najvišjo stopničko na prizorišču Zhangjiakou in osvojila prvo zlato olimpijsko kolajno. Sledila ji je Nika Križnar s tretjim mestom, Ema Klinec in Špela Rogelj sta zaključili med prvo deseterico in odlično zaključili prvi smučarski skakalni dan na največjem športnem dogodku na svetu.
Prvič v zgodovini Slovenije se je zgodilo, da so naši športniki osvojili dve kolajni na isti dan v isti športni panogi. Smučarske skakalke so spisale zgodovino in njihovi uspehi bodo za vedno zapisani v rubriki ''PRVI''. Uspeh bo še toliko bolj resničen, ko si bosta dekleti danes zvečer po pekinškem času okoli vratu nadeli težko prigarani kolajni.

Slovenski olimpijci so sicer prvi dan na olimpijskih igrah začeli v hribovitem delu na prizorišču Genting Snow Park, kjer je Urška Pribošič kot prva slovenska tekmovalka ''prebila'' olimpijski led. Sledila so ji tekmovanja v kvalifikacijah smučarskih skokov za fante ter skiatlonu za ženske.

Danes navijamo za moške alpske smučarje, ki bodo prvič stopili na olimpijsko progo ter se za odličja borili v smuku. Sledi jim moški skiatlon kot vrhunec večera pa finale moški na normalni skakalnici. Upamo na nadaljevanje iger kot smo jih začeli. Zmagovalno olimpijsko.
 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji