Novi koronavirus preprečil olimpijski nastop Martinu Čatru

Novi koronavirus preprečil olimpijski nastop Martinu Čatru
Za manjši del olimpijske reprezentance Slovenije je nekaj mirnejših dni na prizorišču olimpijskih iger. Obe vasi v katerih bodo bivali slovenski olimpijci se počasi polnita. V hribovitem delu Zhangjiakou ter nižjem predelu Yanqing je vse pripravljeno na začetek največjega športnega dogodka. Tudi vodstvo slovenske odprave je v nizkem štartu saj se bodo z jutrišnjim dnem v spodnjo vas naselili alpski smučarji, v hriboviti del pa prihaja del deskarske ekipe. Žal na letalu za Peking ne bo alpskega smučarja Martina Čatra, ki je bil danes zjutraj po slovenskem času, na PCR testu pozitiven na koronavirus. Tako je njegov olimpijski nastop na Kitajskem izgubljen.

Na prizorišče iger je pred dnevi prispela ekipa tekačev in tekačic na smučeh, ki so že opravili s prvimi uradnimi treningi. Veseli in motivirani so se podali svoji olimpijski izkušnji naproti, saj so zaenkrat vsi brez težav prestali teste na novi koronavirus.
 
Stanje pri deskarju Žanu Koširju, ki je takoj ob prihodu v olimpijsko vas moral le-to zapustiti in se, zaradi pozitivnega testa na koronavirus, preseliti v izolacijski hotel, je zaenkrat nespremenjeno. Olimpijec ostaja v hotelu in upa na čim hitrejšo vrnitev v olimpijsko vas in med preostale člane reprezentance. Žan je v izolaciji od četrtka, 27. februarja dalje, kjer vsako jutro opravi PCR test, ki zaenkrat še ni pokazal negativnega rezultata. Če so organizatorji pred začetkom iger zatrjevali, da bo za tiste, ki bodo na virus pozitivni v izolacijskih hotelih dobro poskrbljeno, pa se je izkazalo, da razmere niso ravno idealne. Enolična hrana, slaba internetna povezava in nič dodatne zdravniške oskrbe v športnikih in ostalih, ki bivajo v hotelu povzroča slabo voljo. Vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije, ki je s športnikom neprestano na vezi, je Mednarodni olimpijski komite takoj opozorilo na stanje v hotelu. Situacija se izboljšuje, vendar pogoji še vedno niso optimalni. S športnikom je na vezi tudi zdravnik olimpijske reprezentance dr. Matjaž Turel, ki prihaja v Peking v ponedeljek, 31. januarja.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji