Olimpijski ogenj bo v petek zagorel tudi v Kranjski Gori

Olimpijski ogenj bo v petek zagorel tudi v Kranjski Gori
V petek, 4. februarja, se ob 18. uri po slovenskem času olimpijske igre začenjajo tudi v Kranjski Gori. Olimpijski komite Slovenije-Združenje športnih zvez v sodelovanju s Turizmom Kranjska Gora, Smučarsko zvezo Slovenije in nacionalnim radiem Val 202, pripravlja Olimpijski festival Peking 2022.

Ves čas olimpijskih iger, od 4. do 20. februarja, bo v Kranjski Gori pester olimpijski program: predstavitev različnih športnih panog na snegu in ledu, tekmovanja v veleslalomu, smuku, biatlonu, na priložnostni smučarski skakalnici, v curlingu, hokeju na ledu in snegu, pa tudi golf na snegu, odbojka na snegu ter številni drugi športnih izzivi. Na velikem zaslonu ob vznožju smučarske proge Mojca 2 bo velik zaslon, na katerem bo neposredni prenos olimpijskih tekem iz Pekinga. V večernem programu bodo Slovensko olimpijsko vasico, kot je ob tej priložnosti poimenovana Alpska vasica - center Kranjske Gore, obiskali številni športni gostje, olimpijce. Olimpijski kviz pa ponuja zanimive praktične nagrade.
 
Olimpijski ogenj bo prižgala Vesna Fabjan
Vesna Fabjan je pred štirimi leti na otvoritvi XXIII. zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu nosila slovensko zastavo, tokrat bomo v njeni družbi dvignili olimpijsko zastavo in prižgali olimpijski ogenj. Na svečani otvoritvi olimpijskega dogajanja v Kranjski Gori se nam bodo pridružili tudi župan občine Kranjska Gora Janez Hrovat, olimpionik Miroslav Cerar in prvi podpredsednik OKS-ZŠZ Janez Sodržnik. Za dobro vzdujše bo skrbel DJ Dej s kitaristom, pogovarjali se bomo z oblikovalcem olimpijske kolekcije Sandijem Murovcem.
Vabljeni v Slovensko olimpijsko vasico v petek, 4. februarja, ob 18. uri.
 
Olimpijski festival Peking 2022 v šestih krajih po Sloveniji
Slovenski olimpijci bodo v Pekingu nastopali pred praznimi tribunami. A slovenski navijači bomo kljub temu z njimi – s pozitivno energijo in navijaškim vzdušjem, s katerim bomo ves čas trajanja olimpijskih iger povezovali Slovenijo in glasno spodbujali naše najboljše športnike. Verjamemo da bodo tudi letošnje, 24. zimske olimpijske igre v Pekingu, za Slovenijo uspešne. 
 
Olimpijski festival Peking 2022 – Peking doma bo ponujal spremljanje neposrednega prenosa olimpijskih iger preko velikih zaslonov in radijskih sprejemnikov. Hkrati pa se bodo obiskovalci lahko preiskusili v različnih športih. Organizatorji za udeležence pripravljajo tudi medalje in praktične nagrade.
 
Lokacije in termini olimpijskega programa:
4. – 20. februar    Kranjska Gora, smučišče in drsališče
9. februar             Nova gorica, pred Supernovo Mercator
9. – 10. februar    Kope, smučišče
11. – 13. februar Velenje, Vista – park z razgledom
14. – 15. februar Celje, Krekov trg
16. - 18. februar   Brežice, plato pred Športno dvorano Brežice
 
Program dogajanja na posamezni lokaciji je na voljo na spletni strani festival2022.olympic.si/.
 
Slovenska olimpijska vasica prizorišče sprejemov olimpijskih junakov iz Pekinga
Kranjska Gora bo prizorišče sprejema naših olimpijskih junakov ob prihodu iz Pekinga. Poleg spremljanja rezultatov iz Pekinga pa bodo večeri namenjeni tudi olimpijskim spominom. Ob vikendih bodo Slovensko olimpijsko vasico v centru Kranjske Gore obiskali znani slovenski športniki - olimpijci. Poleg Vesne Fabjan bodo svoje olimpijske izkušnje delili: Robert Kranjec, Anja Tepeš, Eva Logar Bastardi, Dejan Košir, Matjaž Debelak, Bojan Križaj, Andrej Miklavc in drugi. Olimpijski kviz, nagradne igre in predstave za otroke pa bodo dodatno popestrile slovensko olimpijsko dogajanje. 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji