Uspešen dan za slovensko olimpijsko reprezentanco

Uspešen dan za slovensko olimpijsko reprezentanco
Slovenski olimpijci so danes opravili s prvimi uradnimi treningi in medijskimi obveznostmi. Vsi člani reprezentance, ki so trenutno tukaj (manjkata le še Kranjec in Vrhovnik) so se predstavili medijem in razkrili svoje občutke pred prihajajočimi tekmovanji. Nekateri so na prizoriščih že dlje časa, spet drugi, Štuhec, Ferk, Štante, Klemenčič in Dvornik so v olimpijsko vas prispeli danes popoldne. Vsi so uspešno prestale vse PCR teste in se že mirno pripravljajo na jutrišnjo otvoritev in prve uradne treninge.

Stanje v slovenski olimpijski reprezentance pa se le izboljšuje. Olimpijec Žan Košir, ki je v izolacijskem hotelu vse od prihoda, je bil danes prvič negativen na testu na novi koronavirus. V kolikor bo tudi jutrišnji test pokazal ugoden rezultat se bo športnik preselil nazaj v olimpijsko vas ter se ravnal po protokolu ''bližnjega kontakta''. To pomeni, da se bo lahko udeležil treningov in tekmovanj po posebnem postopku, ki velja za vse t.i. close contacts. Poseben prevoz in 2x dnevno testiranje (na 12 ur) 7 dni zapored. V kolikor bodo vsi testi negativni pa se vrne v ''normalno'' stanje kot vsi ostali člani reprezentance, ki so negativni.

Serviser Darko Centrih zaenkrat ostaja v izolacijskem hotelu, pomočnik trenerja pri smučarskih skokih Anže Lavtižar in tekačica na smučeh Eva Urevc pa sta od danes dalje ''bližnji kontakt'' in svoje delo lahko opravljata po zgoraj opisani proceduri.
Jutri bo na sporedu slavnostna otvoritev nato pa se olimpijske igre Peking 2022 končno lahko pričnejo! Upamo na še več dobrih novic v prihajajočih dneh, predvsem pa lepih rezultatov naših športnikov in športnic.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji