Ilke Štuhec ne bo na štartu superveleslaloma na OI Peking 2022

Ilke Štuhec ne bo na štartu superveleslaloma na OI Peking 2022
Pred nami je sedmi tekmovalni dan na olimpijskih igrah v Pekingu, ki bo prinesel nove priložnosti za odličja in dobre uvrstitve naših olimpijcev. Dan se bo začel z alpskim smučanjem, kjer bo na štartu superveleslaloma edina slovenska predstavnica Maruša Ferk Saioni. Zastavonoša Ilka Štuhec bo jutrišnjo tekmo zaradi bolečin v hrbtu spustila. Njena ekipa je tako osredotočena, da olimpijko pripravi na štart smuka, ki bo na sporedu v torek, 15.2.2022.

Dan se bo nadaljeval s tekmo na 15km klasično, kjer bodo nastopali Miha Šimenc, Vili Črv in Miha Ličef, nadaljeval pa se bo na prizorišču biatlona, kjer bosta biatlonki, sestrični Polona in Živa Klemenčič nastopili v šprintu. Zvečer bomo ponovno držali pesti za naše smučarske skakalce, saj jih čakajo kvalifikacije na veliki skakalnici. Naše barve bosta zastopala oba brata Prevc, Lovro Kos in Timi Zajc.

Trenutno stanje v olimpijski reprezentanci ostaja veselo, saj je pet olimpijskih odličij našo državo postavilo na visoko 10. mesto med vsemi udeleženkami. Olimpijsko vas Zhangjiakou so zapustile smučarske skakalke in bronasta olimpijka Glorija Kotnik, danes ponoči pa se v domovino vračajo deskarji in del ekipe alpskih smučarjev. Skupaj z njimi se v Slovenijo vrača tudi Darko Centrih, ki je bil ves čas svojega bivanja na Kitajskem, zaradi pozitivnega testa na koronavirus v izolacijskem hotelu, danes pa je prejel vsa dokazila, da se lahko vrne v domovino.
Olimpijska reprezentanca Slovenije tako nima več nobenega člana v izolacijskem hotelu, le športnica Eva Urevc ostaja kot ''bližnji kontakt'' a tudi ona bo kmalu izven časovnega okvirja posebnega protokola.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji