Smučarske skakalke prispele v olimpijsko vas Zhangjiakou

Smučarske skakalke prispele v olimpijsko vas Zhangjiakou
Že vseljenim slovenskim olimpijcem so se danes pridružile tudi smučarske skakalke. V popoldanskih urah so na prizorišče olimpijskih iger prispele vedno nasmejane smučarske skakalke. Nika Križnar, Ema Klinec, Urša Bogataj in Špela Rogelj so ene izmed zadnjih slovenskih športnic, ki so pripotovale v Peking. Dekleta jutri čaka že prvi uradni trening, v soboto 5. februarja pa tekma na normalni skakalnici.

Skupaj z dekleti sta pripotovala oba trenerja in vsi, z izjemo pomočnika trenerja Anžeta Lavtižarja, so uspešno prestali PCR testiranje na novi koronavirus. Anže je enako kot Boštjan Božič in Eva Urevc prebolevnik, zato je moral opraviti ponovni test, katerega rezultati sledijo jutri zjutraj po kitajskem času. Tukaj velja enaka procedura; Anže ostaja v izolaciji v svoji sobi dokler dva zaporedna testa ne pokažeta negativnega rezultata.
Stanje ostalih članov reprezentance, ki so bodisi v izolacijskem hotelu bodisi v izolaciji v svoji sobi ostaja nespremenjeno. Žan Košir in Darko Centrih ostaja v hotelu z dobrim počutjem in brez simptomov. Eva Urevc zaenkrat ostaja v izolaciji v svoji sobi v olimpijski vasi dokler dodatni testi ne pokažejo negativnih rezultatov. Več informacij pričakujemo tekom jutrišnjega dne.

Jutrišnji dan prinaša prve uradne treninge in priprave na največji dogodek olimpijskih iger, slavnostno otvoritev. Le še 1 dan nas loči do uradnega začetka olimpijskih iger, športnik Rok Marguč je že na prizorišču, medtem ko je športnica Ilka Štuhec prav v tem trenutku na poti na Kitajsko.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji