Desetinka Slokarjevo ločila od kolajne

Desetinka Slokarjevo ločila od kolajne
Na olimpijskih igrah v Pekingu je zaključen šesti dan. Ta je slovenski olimpijski reprezentanci Peking 2022 prinesel tri nastope. Na slalomski tekmi je smučarko Andrejo Slokar zgolj desetinka ločila od skoka na zmagovalni oder.


24-letna Ajdovka Slokarjeva je že v prvi vožnji dobro opravila svojo nalogo in se v finalno vožnjo uvrstila s četrtim časom. Tam je ključno prednost zapravila v spodnjem delu, po napaki pa je že ob prihodu v cilj na četrtem mestu zgrešila najboljše tri. Njen skupni zaostanek je bil minimalen, 22 stotink sekunde.

Poleg Primorke so na tekmo nastopile še tri Slovenke. Bucikova je tako kot na veleslalomski tekmi, ki jo je prav tako končala na 11. mestu, imela znova boljšo finalno kot prvo vožnjo. Osemindvajsetletna Goričanka je na prvi progi zasedala 14. mesto, v finalu je nato pridobila tri pozicije za končno 11. mesto. Meta Hrovat in Neja Dvornik sta odstopili v prvi vožnji.

Slovenski deskar prostega sloga Tit Štante je v kvalifikacijah pred petkovo tekmo v snežnem žlebu na zimskih olimpijskih igrah v Pekingu zasedel 22. mesto (18,25 točke) med 25 nastopajočimi. S tem je na svojih drugih OI že končal nastope. V obeh vožnjah, izmed katerih obvelja ocena boljše v boju za elitno dvanajsterico, je napravil napako s padcem.

Sredine slovenske nastope v Aziji je zaključil 22-letni nordijski kombinatorec Vrhovnik. Ta je po prvem delu tekmovanja, v katerem so tekmovalci skakali na normalni skakalnici, zasedal 31. mesto. Tek na 10 km je nato začel točno tri minute za najboljšim po skoku, kar pa je bilo preveč, da bi izboljšal svoj dosežek izpred štirih let na OI v Pyeongchangu, ko je zasedel 28. mesto. V teku je izgubil še šest mest.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji