MOK ne razmišlja o prestavitvi zimskih OI v Pekingu

MOK ne razmišlja o prestavitvi zimskih OI v Pekingu
Mednarodni olimpijski komite (Mok) ne razmišlja o prestavitvi zimskih olimpijskih iger, ki so na programu februarja prihodnje leto v Pekingu. To je po prvem dnevu seje izvršnega odbora Moka potrdil Juan Antonio Samaranch mlajši, ki vodi koordinacijsko komisijo za OI na Kitajskem.

"V zadnjih dveh letih smo se v pandemiji covida-19 naučili, da je treba biti prilagodljiv in se hitro odzvati na spremembe. Tako delamo tudi v Pekingu. Opravili smo številne vaje, preigrali vse možne scenarije, da smo pripravljeni na vsako možnost," je na novinarski konferenci Samaranch odgovoril na vprašanje, če zaradi različica koronavirusa omikron obstaja možnost prestavitve OI, kot je bilo to v primeru poletnih v Tokiu.

Samaranch je dejal, da bodo igre v kitajski prestolnici potekale za udeležence v "mehurčku" in ne bo stika s prebivalci Kitajske. "Ne pričakujemo, da se bo koronavirus premaknil naprej, nazaj ali levo, pripravljeni pa smo na vsako spremembo razmer. Zato lahko povem, da boste lahko videli igre v predvidenem časovnem okviru in na tak način, kot je pričakovano."

Izvršni direktor Moka za OI Christophe Dubi je povedal, da kitajski organizatorji še niso potrdili načrta prodaje vstopnic, ki pa bodo na voljo, kot je znano že od septembra, le za prebivalce Kitajske, tujih na igrah ne bo.

"Organizatorji načrtujejo, da bodo gledalci na tribunah in da bo na voljo tudi hrana in pijača. Končno odločitev o gledalcih in potem o načinu prodaje vstopnic pa pričakujemo v nekaj naslednjih tednih. Ni namreč mogoče začeti s prodajo, pa potem spreminjati zadev," je navedel Dubi.

OI v Tokiu so bile poleti potekale brez gledalcev.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji