Prvi slovenski olimpijci že prispeli v olimpijsko vas

Prvi slovenski olimpijci že prispeli v olimpijsko vas
Po pestrem prvem dnevu na prizorišču zimskih olimpijskih iger v Pekingu je v olimpijsko vas Zhangjiakou prispela ekipa tekačev in tekačic na snegu. 14 oseb, med katerimi je sedem športnikov in športnic, se je danes popoldne po lokalnem času, vselilo v prostore slovenske stavbe.

Vsi člani ekipe, med katerimi danes ni bilo Eve Urevc in Anite Klemenčič, ki bosta zaradi okužbe z koronavirusom na prizorišče prispeli v prihodnjih dneh, se počutijo dobro. Rahlo utrujeni, pot namreč traja slabih 30 ur, a veseli da so končno prispeli na prizorišče največjega športnega dogodka na svetu. Za nekatere izmed njih bo to prva olimpijska izkušnja medtem, ko so nekateri čar iger v preteklosti že izkusili.

Sicer je olimpijska vas Zhangjiakou ena izmed treh, kjer bodo v času od 27. januarja, ko so se vasi uradno odprle pa do zaključka iger, bivali najboljši zimski športniki in športnice na svetu. V tej bo sicer nastanjen večji del slovenske olimpijske reprezentance z izjemo alpskih smučarjev, ki bodo bivali v vasi Yanqing, ki je od Zhangjiakou oddaljena slabih 70km. Razen mrzlega vremena, temperature dosežejo tudi do -20 stopinj celzija ter dnevnih PCR testov, pri katerih prostovoljci niso najbolj sočutni ko pride do jemanja vzorcev, so se organizatorji resnično potrudili, da ''koronske'' olimpijske igre izpeljejo karseda uspešno in brez večjih težav. Njihova ničelna toleranca do koronavirusa sicer pusti grenak priokus pri vstopu na letalo, proceduri na letališču in samem transportu med prizorišči; prostovoljci so namreč oblečeni v 100% zaščitne obleke in tako ''preprečujejo'' kakršenkoli osebni ali fizični stik, a vstop skozi vrata olimpijskih vasi te ne pusti ravnodušnega. Zimska vasica, z manjšimi apartmaji, osrednjim trgom z raznimi trgovinami, frizerskim salonom, manikuro, pošto, banko in drugimi aktivnostmi za udeležence je dokaz, da so olimpijske igre najbolj poseben športni dogodek na svetu. Kljub strogim ukrepom, varnostni razdalji in maskam je čar olimpijskih iger, sicer v manjši meri, še vedno prisoten.

Medtem pa je vodstvo olimpijske reprezentance prejelo obvestilo, da je Darko Centrih pozitiven tudi na tretjem testu na novi koronavirus. Drugi test mu je namreč pokazal negativni rezultat. Tudi Darko je zaenkrat brez simptomov in se počuti dobro zato so ga premestili v izolacijski hotel, kjer se že nahaja Žan Košir.

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji