Ogenj je prižgan, Kranjska Gora je odeta v olimpijske barve

Ogenj je prižgan, Kranjska Gora je odeta v olimpijske barve
Le nekaj ur zatem, ko je olimpijski ogenj zagorel v Ptičjem gnezdu, enem najlepših olimpijskih stadionov, se je v olimpijske barve odela tudi Kranjska Gora. Navijaška energija, stisnjene pesti in čustva ob napetih trenutkih v boju za 109 kompletov medalj, bodo zaznamovala naslednjih 16 dni olimpijskega dogajanja.

»Olimpijsko medaljo imam, zastavo na otvoritveni slovesnosti sem tudi nosila, danes pa sem prižgala olimpijski ogenj. To je res ena posebna čast in posebno doživetje,« je na otvoritveni slovesnosti Slovenske olimpijske vasica v središču Kranjske Gore povedala Vesna Fabjan.
 
Pričakovanja domače javnosti seveda tudi tokrat niso skromna. Razumljivo, saj so naši najboljši zimski športniki odlično začeli sezono, v različnih panogah. »Veseli in ponosni smo, da je olimpijska vasica v Kranjski Gori. Upamo da bo prizorišče kar nekaj odprtih penin in da bomo osvojili kar nekaj novih olimpijskih kolajn,« se veseli župan občine Kranjska Gora, tudi oče naše izvrstne alpske smučarke Mete Hrovat.
 
»Naj bodo vrhunski rezultati naših olimpijk in olimpijcev dobra spodbuda k temu, da si tudi sami vzamemo čas zase, gremo v naravo, na svež zrak, na sonce. Danes je zmagovalec že tisti, ki ostane zdrav. Šport nam pri tem pomembno pomaga in krepi naš imunski sistem,« je poudaril prvi podpredsednik OKS-ZŠZ, mag. Janez Sodržnik in povabil k obisku Kranjske Gore in Olimpijskega festivala Peking 2022, »smučišče Kranjska gora bo poleg neposrednega prenosa tekem na velikem zaslonu ves čas olimpijskih iger, vse do 20. februarja, ponujalo poseben olimpijski program: predstavitve različnih športov, zabavna tekmovanja, športno-animacijski progam in druge aktivnosti, v katerih se bodo obliskovalci lahko preizkusili vsak dan od 10. ure dalje. Izkoristite jih in sprostite svojo navijaško, športno energijo.«

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji